Sıcak yaz günlerinde serinlemenin en doğal yolu! Ferahlatıcı ve lezzetli bir içecek sunan erik kompostosu tarifi, doğanın taze armağanlarını sofralarınıza taşıyor. İşte erik kompostosu tarifi…
Yayınlanma: 06.06.2024 – 22:16
abone
Yazın gelmesiyle birlikte doğanın bereketini ve tazeliğini sofralarımıza taşımak için harika bir fırsat doğuyor. Erik kompostosu bu sezonun en popüler içeceklerinden biri haline geliyor. Eriklerin doğal tatlılığı ve tazeliğiyle hazırlanan bu komposto, sıcak günlerde serinlemek için mükemmel bir seçenek sunuyor. İşte, Erik kompostosu tarifi…
ERİK KOMPOSTASI TARİFİ
Malzemeler
- 1,5 litre su
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 kilo kırmızı erik
- 4 karanfil
- 1 tarçın çubuğu
yapı
- Erikleri yıkayın. Yarıya bölün.
- Çekirdeklerini veya çekirdeklerini çıkarıp derin bir tencereye koyun.
- Suyu ekleyip pişirmeye başlayın.
- Kaynayıp erikler yumuşamaya başlayınca şekeri ekleyin.
- Bir süre kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin.
- Soğuduktan sonra bir kaseye aktarın. Karanfil ve tarçını ekleyip buzdolabında bekletin. Afiyet olsun