Farklı tatlar arayanlar için pratik bir akşam yemeği seçeneği: Meksika mutfağının sevilen lezzeti Tostadas! İnce ve çıtır bir tortilla üzerinde çeşitli malzemelerle hazırlanan bu leziz tarif hem göze hem damağa hitap ediyor. Kolayca hazırlayabileceğiniz tostadalar, taze malzemelerle sofralarınıza renk katacak. İşte Meksika mutfağından bu lezzetli ve pratik Tostadas tarifi…
MALZEMELER
Kızartılmış Taban:
8 adet mini mısır ekmeği
Tavuk karışımı:
2 tavuk göğsü (haşlanmış ve doğranmış)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan (doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tatmak için biber ve tuz)
1/2 su bardağı tavuk suyu veya su
1/2 su bardağı doğranmış domates (konserve de olabilir)
Avokado sosu:
2 olgun avokado
1 limonun suyu
1/4 su bardağı doğranmış taze kişniş
1 küçük kırmızı soğan (ince doğranmış)
Tuz (tatmak için)
Yukarıdaki için:
doğranmış marul
Rendelenmiş peynir (tercihen beyaz peynir veya Meksika peyniri)
dilimlenmiş turp
Jalapeno dilimleri (isteğe bağlı)
taze kişniş yaprakları
ÜRETME
Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar (yaklaşık 1 dakika) soteleyin.
Kimyonu ve kırmızı biberi ekleyin, ardından kıyılmış tavuğu tavaya ekleyin ve karıştırın.
Doğranmış domatesleri, tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karışımı, sıvı neredeyse buharlaşana kadar orta ateşte pişirin. Bir kenara koyun.
Avokadoların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra bir kaseye koyun.
Limon suyunu, doğranmış kırmızı soğanı, doğranmış kişnişi ve tuzu ekleyin. Avokadoları çatalla pürüzsüz hale gelinceye kadar ezin.
Tostada üslerini hazırlayın. Hazır tortilla kullanacaksanız direkt kullanabilirsiniz. Kendi tostada üslerinizi yapmak istiyorsanız mısır tortillalarını fırında pişirin veya kızartın.
Tavuk karışımını tostada bazlarının üzerine eşit şekilde dağıtın.
Üzerine avokado sosunu yayın.
Kıyılmış marul, rendelenmiş peynir, dilimlenmiş turp, jalapeno dilimleri (isteğe bağlı) ve taze kişniş yapraklarıyla süsleyin.