Makarna ve haşlanmış patatesten oluşan bu lezzetli atıştırmalık özellikle öğrenciler ve çalışanlar tarafından büyük beğeni topluyor. Tatmin edici olması ve hazırlanmasının kolay olması nedeniyle herkesin mutfağında sıkça tercih edilen bir tarif haline geldi. Sebze ekleyerek taze bir tat katabilir, baharatlarla ise daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Kapıya gelen misafirler veya uygun bir atıştırmalık arayanlar için ideal bir seçenektir. Üstelik bu makarna köftesi tarifi ucuz ve kullanışlıdır. Kuyu, Ekonomik ve pratik bu yemek nasıl hazırlanır? İşte makarna köftesi tarifi…
KÖFTE MAKARNA TARİFİ
Malzemeler:
2 adet haşlanmış patates
90 gram makarna tanesi (haşlanmış)
2 diş ezilmiş sarımsak
4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
50 gram eski kaşar (rendelenmiş)
35 gram galeta unu (panko)
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un
KÖFTE MAKARNA HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun.
Makarnayı haşlayıp süzün ve yıkayın.
Geniş bir kapta patatesleri ezin, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş eski kaşar, panko ve inci salçayı ekleyip iyice karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin.
Hazırladığınız hamurdan köfte büyüklüğünde parçalar koparıp unlu ellerle şekil verin.
Onlara biraz un serpin.
Büyük bir tavayı ısıtın ve makarna toplarının her iki tarafını da altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.
Emici kağıt üzerine boşaltın ve sıcak olarak servis yapın.
Makarna köfteleri hazır.
Salata veya yoğurt sosuyla çok iyi gidecektir.
Afiyet olsun!