Evinizin mutfağında alternatif tatlar arıyorsanız Yunan Aromalı Saganaki bu tarifle aradığınız lezzet olacak. İşte lezzetli ve leziz Saganaki tarifi…
Yayınlanma: 01.05.2024 – 21:20
abone
Yemek pişirmede alternatif tatlar arayan vatandaşlar için Yunan mutfağının en lezzetli tarifi olan Saganaki tarifini bu içerikte bulabilirsiniz. Pek çok versiyonu bulunan Saganaki, Yunan ve dünya mutfağının en leziz yemeklerinden biri olarak biliniyor. İşte, Lezzetli ve lezzetli Saganaki tarifi…
SAGANAKİ TARİFİ
Malzemeler
- Peynir
- yeşil biber
- Domates
- Çedar peyniri
- tuz
- Origan
- Zeytin yağı
yapı
- Küçük bir fırın tepsisini veya tencereyi 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın.
- Daha sonra peynirimizi dizip üzerine bir çay kaşığı kekik ve 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı döküyoruz.
- En üst kata domates ve biberlerimizi dizip üzerine rendelenmiş kaşarı koyuyoruz.
- Son olarak mezeyi daha da lezzetli hale getirmek için 4-5 parça tereyağı ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar bekleyin.