Pazartesi, Aralık 23

Geleneksel Türk mutfağından Ali Nazik tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Ali Nazik, Türk mutfağının en sevilen ve lezzetli yemeklerinden biridir. Yoğurtlu patlıcan püresi “nazik” ile köftenin birleşiminden oluşan bu yemek, hem çekici bir sunuma hem de harika bir tada sahiptir. İşte Ali Nazik’ten adım adım tarif sizler için…

Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 2 büyük domates
  • 3 yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 bardak yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • Zeytin yağı

Üretme

Patlıcanları kızartın: Patlıcanların kabuklarını çatalla delip ocakta veya fırında kızartın. Kabuklar siyahlaşıp yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Patlıcanları karıştırın: Soğuyan patlıcanları soyun ve bir kaseye koyun. Rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekleyin. Patlıcanları çatal yardımıyla ezip püre haline getirin.

Kıymayı hazırlayın: Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Daha sonra tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin.

Domates ve biberleri hazırlayın: Domatesleri ve biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.

Köfteleri hazırlayın: Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve hafifçe bastırarak köfte şekli verin.

Kıymayı domates ve biberle pişirin: Tereyağını bir tavada eritip, doğranmış kiraz domatesleri ve biberleri ekleyin. Sebzeler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra köfteleri ekleyip kapağını kapatın ve köfteleri pişmeye bırakın.

sert: Öncelikle patlıcan püresini servis tabağına alıp üzerine köfteleri yerleştirin ve yoğurdu köftelerin üzerine dökün. İsteğe göre tereyağında kızartılmış biberle süsleyip servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
ekrem abi sitesi gaziantep escort