Mamaliga adı verilen, her kültürde farklı tariflere sahip, mısır unundan yapılan bir yemek var, ülkemizde en çok tatlı versiyonuyla biliniyor ancak Moldova, Romanya, Bulgaristan ve Kafkas bölgelerinde sıklıkla tüketiliyor. Mamaliga, İtalyan mutfağındaki polentaya benzeyen bir yiyecektir. Genellikle ana yemeklerin yanında servis edilen ve tamamlayıcı yemek olarak yenilen mamaliga, mısır unundan yapılan sağlıklı ve doyurucu bir alternatif. Kuyu, Bu tarif nasıl hazırlanır, mısır ununun en lezzetli hali hangisidir? İşte Mamaliga tarifi…
MAMALIGA TARİFİ
Malzemeler:
3 bardak su
1,5 su bardağı mısır unu (iri öğütülmüş)
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
MAMALIGA’NIN HAZIRLANIŞI
Suyu tencereye alıp kaynatın.
Kaynadıktan sonra tuz ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Öncelikle suya yarım avuç mısır nişastasını dökün ve tahta kaşıkla karıştırın.
Su tekrar kaynamaya başlayınca kalan mısır nişastasını ekleyip karıştırın.
Bu aşamada mısır nişastasının topaklaşmaması için sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırmayı unutmayın.
İyi bir kıvama gelinceye ve karışım koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.
Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişip koyulaştıktan sonra, mısır unu karışımı iyice karışıp emildiğinde ocaktan alın.
Servis tabağına alıp üzerine tereyağı gezdirip biraz taze peynir rendeleyebilirsiniz.
Sıcak servis yapın, afiyetle yiyin!