Pazar, Aralık 22

Tatlı krizine son! Ev yapımı ekler tarifi…

Ev yapımı ekler, Pastanelerde gördüğümüz şık ve lezzetli tatlıların evde yapımı kolay versiyonlarından biridir. Kremalı ve çikolata soslu bu tatlılar, özel günler için ya da sıradan bir güne anlam katmak için harika bir seçenek.

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 bardak su
  • 1/2 bardak tereyağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 4 büyük yumurta

Krema için:

  • 2 bardak süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/4 su bardağı un
  • 1/4 bardak mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı vanilya özü

Çikolatalı Ganaj için:

  • 1/2 bardak ağır krema
  • 100 gram bitter çikolata, doğranmış

Üretme

Fırını önceden 200°C’ye ısıtın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine sıkma torbasını yerleştirin.

Suyu, tereyağını ve tuzu bir tencerede orta ateşte kaynatın. Kaynattıktan sonra unu ekleyin ve karışım pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar karıştırın.

Hamuru stand mikserinin kasesine aktarın ve hafifçe soğumasını bekleyin. Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyip hamuru pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına doldurun. Mumlu kağıt üzerinde 10 cm uzunluğunda ve 2 cm genişliğinde şeritler kesin.

Hamuru hafif nemli bir fırçayla düzleştirin ve biraz su ile ıslatın.

Fırını önceden 200°C’ye ısıtın ve eklerleri 15 dakika pişirin. Daha sonra sıcaklığı 180°C’ye düşürün ve eklerler altın rengi oluncaya kadar 20-25 dakika daha pişirin.

Eklerleri fırından çıkarın ve tamamen soğumasını bekleyin.

Kreması için sütü bir tencerede kaynatın. Başka bir kapta yumurta sarılarını, şekeri, unu ve mısır nişastasını çırpın. Kaynayan sütü yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın. Karışımı tekrar tavaya alıp orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilya özütünü ekleyin ve soğumaya bırakın.

Eklerlerin üst kısmını kesin ve hazırladığınız kremayı içlerine sıkın.

Çikolatalı ganaj için kremayı bir tencerede ısıtın ancak kaynatmayın. Doğranmış çikolatayı ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın. Eklerlerin üzerine dökün.

Eklerleri en az bir saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
ekrem abi sitesi gaziantep escort