Tatlı krizine pratik çözüm: Sütlü Nuriye tatlısı! İster misafirlerinizi ağırlıyor olun, ister kendinize özel tatlı bir an yaşıyor olun, bu tarifle tatlı dünyanız renklensin. İşte hafif dokusu ve nefis şerbetiyle enfes bir deneyim sunacak Sütlü Nuriye Tatlısı…
MALZEMELER:
40 adet baklava hamuru
200 gram tereyağı
İç harç için:
2 su bardağı kıyılmış ceviz
Sorbe için:
3 bardak süt
2 su bardağı toz şeker
1 bardak su Süt
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım limonun suyu
ÜRETME
Şerbeti için öncelikle süt, toz şeker, su, tereyağı, su ve limon suyunu bir tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın.
Şeker eridikten sonra 10 dakika kadar kaynatılır.
Baklava yufkaları tezgaha serilir ve üzerine tereyağı sürülür. Yufkanın yarısına bu işlem yapıldıktan sonra fındıklar ilave edilir ve kalan yufkanın üzeri aynı işlemle kapatılır.
Önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin.
Fırından yeni çıkan sıcak Sütlü Nuriye tatlısının üzerine soğuyan şerbet dökülür.