Sulu köfte, köftelerin lezzetli bir sosla pişirilmesiyle hazırlanan geleneksel bir Türk yemeğidir. Aromasını içerdiği baharatlarla zenginleştiren bu enfes yemek, sofralara lezzet ve keyif katıyor.
Yayınlanma: 20.02.2024 – 17:35
abone
Sulu köfte Türk mutfağının en köklü ve sevilen lezzetlerinden biridir. Köfteler genellikle dana eti veya kıymadan yapılıyor ve pişirildikten sonra domates, soğan ve baharatlarla birlikte sosla yumuşayıncaya kadar pişiriliyor. İşte, Sulu köfte için pratik tarif…
Bakmak
JUMY KÖFTE TARİFİ
Malzemeler
- 200 gr kıyma
- 3 orta boy patates
- 1 soğan
- Kısırlık için 2 yemek kaşığı bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2-3 diş ezilmiş sarımsak
- tuz
- karabiber
- acı biber parçaları
- kırmızı biber
yapı
- Öncelikle yemeğimiz için köfteleri hazırlayalım. Kıymaya bulguru, sarımsağı, baharatları ve biraz tuzu ekleyip iyice karıştırın. Vaktiniz varsa streçleyip buzdolabında 15 dakika kadar bekletebilirsiniz.
- Küçük parçalar halinde yuvarladığımız köfteleri un serptiğimiz kabın içerisine yerleştirip üzerinin unla kaplandığından emin olun.
- Soğanları yemeklik doğrayıp yağda soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Domates salçasını ekleyip kavurun.
- Küp küp doğradığınız patatesleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Yemek kaynadıktan sonra köfteleri ekleyip tuz ve baharatları ekleyin.
- Su miktarını kontrol edip yemeği kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. (Yemek pişene kadar ara sıra suyunu kontrol edip, gerekirse ekliyoruz.)