Fransaİtibaren Sevimli Aslen şehirden gelen bir salatadır. Geleneksel olarak domates, haşlanmış yumurta, Nicoise zeytini ve hamsi veya ton balığı ile hazırlanır, zeytinyağıyla veya bazı tarihi versiyonlarda salata sosuyla süslenir. 20. yüzyılın başlarından bu yana dünya çapında popüler olmuş ve birçok şef tarafından hazırlanıp tartışılmıştır.
NİSAN SALATA TARİFİ
Malzemeler
- 2 su bardağı yeşil fasulye (haşlanmış)
- 4 orta boy patates (haşlanıp dilimlenmiş)
- 4 yumurta (tuzlu suda kaynatılıp dilimlenmiş)
- 1 su bardağı kiraz domates (yarım veya bütün)
- 1/2 su bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
- 1/2 su bardağı yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
- 1/2 bardak ton balığı (konserve, süzülmüş)
- 4 marul
- 4 adet taze soğan (isteğe bağlı, ince doğranmış)
- Tuz ve biber
Sosu için:
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke (örneğin elma sirkesi veya beyaz şarap sirkesi)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- Tuz ve biber
Üretme
Yeşil fasulyeleri kaynar suda haşlayın. Daha sonra soğuk suda bekleterek renginin canlı kalmasını sağlayın.
Patatesleri soyup haşlayın. Haşlanmış patatesleri kesin.
Yumurtaları tuzlu suda kaynatın. Sert haşlanmış yumurtaları dilimleyin.
Ton balığını boşaltın.
Salatalığı yıkayıp doğrayın.
Marulları geniş bir servis tabağına dizin. Üzerine dilimlenmiş patates, fasulye, haşlanmış yumurta, zeytin, çeri domates ve ton balığını sırayla dizin.
Sos için zeytinyağı, sirke, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün.
İstenirse üzerine soğan serpilir.
Salatayı servis etmeden önce bir süre buzdolabında dinlendirin.