Lüle Kebabı, nefis aroması ve lezzetiyle Azerbaycan’ın milli yemeğidir. İşte evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lüle kebabı tarifi…
MALZEMELER
Kebap için:
500 gram kıyma
1 orta boy soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
Yarım demet taze maydanoz (ince kıyılmış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı pul biber
Yukarıdaki için:
Lavaş veya pide
taze marul
Domates ve turp dilimleri
nar ekşisi sosu
ÜRETME
Kıymayı geniş bir kaseye koyun.
Rendelenmiş soğanı, sarımsağı ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
Yağ ve baharatları ekleyip malzemeleri karıştırın.
Yoğrulan karışım streç filme sarılarak buzdolabında bir süre bekletilir.
Daha sonra bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir.
Şekil verilen kıymalı karışım şişlere geçirilir.
İyi ısıtılmış bir mangalda kıyma şişlerde ileri geri döndürülerek pişirilir.
Pişen şişler lavaş veya pide eşliğinde servis tabağına alınır.
Üzerine taze marul, domates ve turp dilimleri konularak servis edilebilir.
ÖNERİLER
Kıyma karışımını yoğururken malzemelerin eşit şekilde karıştığından emin olun.
Karışımı dinlendirerek baharatların et tarafından tamamen emilmesini sağlayabilirsiniz.
Şişlere takılan kıyma, mangalda ileri geri döndürülerek eşit şekilde pişirilmelidir.
Nar ekşisi sosu lüle kebabına lezzet katıyor.
Afiyet olsun!