Perşembe, Aralık 26

Uzmanı uyarıyor! Bone ve kadın çorabı ile filtre kahve yapılmaz – SAĞLIK

Uzman uyarıyor!Şapka ve kadın çoraplarıyla filtre kahve yapamazsınız.Gıda teknolojisi öğretim üyesi, kadın çorabı ve bone gibi malzemelerin üretimi sırasında toz, tüy, saç, küçük böcekler ve sinekler gibi istenmeyen yabancı maddelerin bu malzemelerin üzerine kolaylıkla bulaşabildiğini söyledi. Görmek. Öznur Eylülcim: “Üretilen bu malzemelerin çevreyle teması, kirlenmesi ve yabancı madde taşıması insan sağlığı açısından büyük risk oluşturuyor.” dedi.Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda gıda teknolojisi öğretim görevlisi. Görmek. Kimya mühendisi Öznur Eylülcim, artan maliyetler nedeniyle bazı firmaların filtre kahve üretiminde şapka, kadın çorabı gibi malzemeler kullanmasını gıda güvenliği açısından değerlendirdi.Gıda güvenliği tüketiciyi korumayı amaçlamaktadırArtan maliyetlerin basit ve ekonomik üretim yöntemleri arayışının önemli bir nedeni olduğunu vurgulayan Kimya Mühendisi Eylülcim, şöyle konuştu: “Gıda güvenliğinin temel amacı tüketiciyi gıda kaynaklı tehlikelerden korumak; Sağlığa zararlı ve güvenlik açısından tehlikeli unsurları ortadan kaldırın veya önleyin. “Bone, kadın çorabı gibi kişisel ürünlerin herhangi bir gıda ürünüyle teması kesinlikle çok önemli bir gıda güvenliği meselesidir.” dedi.Kadın çorabı, bone gibi malzemelerin üretim koşulları…Öğretmen, gıdaların halk sağlığını tehdit eden fiziksel, kimyasal ve biyolojik risk faktörlerine maruz kaldığını vurguladı. Görmek. Öznur Eylülcim şöyle devam ediyor: “Filtre kahvede kulaklık, kadın çorabı gibi malzemelerin kullanımının fiziksel tehlike olarak incelenmesi halinde; Gıda güvenliği açısından kesinlikle uygun değildir. Örneğin kadın çorabı ve bone gibi malzemelerin üretimi sırasında toz, tüy, saç, küçük böcekler ve sinekler gibi istenmeyen yabancı maddeler bu malzemelerin içerisine kolaylıkla girebilmektedir. Sterilizasyon işleminin gıda için önemli olduğu dikkate alındığında, gıda ile temas edecek malzemelerin üzerinde bu yabancı maddelerin bulunması veya üretilen bu malzemelerin çevre ile temas ederek üzerine yabancı maddeler getirilerek kirlenmesi, gıda ile temas edecek malzemelerin üzerinde bu yabancı maddelerin bulunması, İnsan sağlığı için büyük bir risk.”Aynı zamanda kimyasal olarak da riskli!Olumsuz koşullar altında üretilen tekstil ürünlerinin biyolojik risk oluşturabileceğini belirten Kimya Mühendisi Eylülcim, şunları söyledi: “Virüs, parazit ve bakteri gibi biyolojik risk oluşturan faktörler insan sağlığını önemli ölçüde etkileyecektir. Son olarak gıda güvenliği açısından incelendiğinde filtre kahvenin hazırlanmasında kadın bone ve çoraplarının kullanılması en büyük kimyasal riski oluşturmaktadır. Bone, kadın çorabı gibi pek çok giysinin yapısı naylon, polyester veya akrilik dediğimiz poliamid bazlı sentetik elyaflardan yapılabiliyor. Bu malzemelerin yüksek sıcaklıklara maruz kalması, yapısal bozulma nedeniyle çözünmelerine neden olabilir. Ayrıca tüm bu maddeler zararsız olmasına rağmen kadın bone ve çoraplarının üretimi sırasında renk katmak için sentetik boyalar ve renk soldurması için zararlı yardımcı kimyasallar kullanılmaktadır.Dezenfeksiyona uygun müslin kullanabilirsinizKonuşmacı, filtre kahve demlerken bone ve kadın çorabı kullanmanın sıcak sudaki kimyasalların çözünmesine ve kanser gibi birçok hastalığa neden olabileceğini söyledi. Görmek. Öznur Eylülcim şunları söyledi: “Kahve filtreleme işlemi için, özel tek kullanımlık filtre kağıtları veya yeniden kullanıma ve dezenfeksiyona uygun, %100 pamuk müslinden yapılmış yeni nesil filtreler gibi gıdaya uygun malzemeler kullanılabilir. Kadın çorabı, şapka gibi ürünler kişisel kullanım dışında kesinlikle kullanılmamalıdır. dedi.Gıda ürünleri eldiven kullanılmadan hazırlanmamalıdır.Öğretmen Bakınız. Bar ve restoranlarda insan sağlığına yönelik en büyük riskin çapraz bulaşma olduğunu söyleyen Öznur Eylülcim, şöyle devam etti: “Bu kirlenmeyle birlikte biyolojik faktör olan zararlı bakteri ve virüsler bir yüzeyden diğerine geçiyor. Bu kirliliğin kaynağı çalışanlar, çalışma yüzeyleri, kullanılmış ekipmanlar, cihazlar ve temizlik aletleri olabilir. Çalışanlar söz konusu olduğunda eller gıdayla doğrudan temas halindedir ve eldiven kullanılmadan hazırlanan gıda ürünlerinde bulaşma yaygındır. El dezenfeksiyonunun yetersiz olması veya el temizliğinde kullanılan çeşitli bezlerin halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturmasının yanı sıra çalışma yüzeylerinin temizlenmemesi ve dezenfekte edilmemesi, kaşık, bıçak veya kesme tahtası gibi ekipmanların daha fazla kullanılması gibi birçok işlem de halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturmaktadır. Birden fazla yiyeceğin temizlenmemesi kontaminasyona neden olur. ”Çalışanlara sağlık ve gıda güvenliği eğitimi verilmesi gerekiyorHalk sağlığını tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için önlem alınması gerektiğini kaydeden Kimya Mühendisi Öznur Eylülcim, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Öncelikle işletmelerin düzenli denetimleri yapılmalı, uygun olmayan durumların tespit edilmesi için gerekli aksiyonlar alınmalıdır. Bir diğer önemli konu ise çalışanların sağlık ve gıda güvenliği konusunda eğitilmesidir.Bar ve restoranlarda gıda güvenliğine uygun olmayan ve halk sağlığını tehdit eden malzemelerin kullanıldığına şahit olan tüketicilerin Bakanlığa bağlı ALO174 Gıda Hattını araması gerekmektedir. Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne giderek rapor ve rapor hazırlayınız.” Doi Numarası: https://doi.org/10.32739/uha.id.42725
Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
ekrem abi sitesi